Анонси лекцій

Лекція
Тема:  Роль стовбура головного мозку в автоматизації дихальних та лінгвальних патернів після міофункціональної терапії
Анонс:

Справді, існує зв’язок між нейронними ланцюгами, що керують носовим диханням, і тими, що керують положенням язика . Останнє контролюється астроцитами. Цей підхід, що залежить від стовбура головного мозку, дає змогу практикувати необхідні функціональні відбудови під час ортодонтичного лікування за підходом «знизу-вгору», тобто з пасивним і пропріоцептивним підходом, починаючи з 4-річного віку.

Ця техніка дозволяє носити апарат лише по 15 хвилин щодня, протягом кількох тижнів. Також це дасть можливість зберегти якість сну, що дуже важливо при відкладенні у пам'яті дитини щоденного навчання.

Лекція
Тема:  Порушення прикусу і дисфункції дихання
Анонс:
Аномалії прикусу, Розлади дихання уві сні, СНЩС.
Три симптоми однієї проблеми.
Проблема - поганий черепно-лицевий розвиток.

Лекція
Тема:  Обструктивне апное сна і ортодонтія
Анонс:
Обструктивне апное сну (ОАС) - це серйозне захворювання, що надає глибокий вплив на здоров'я та якість життя дорослих та дітей, рівень ознайомленості про апное сну та пов'язаних з ним проблем здоров'я швидко зростає.

Ортодонти/стоматологи повинні знати про взаємозв'язок між неправильним прикусом та дихальними шляхами, особливо в ризикованих випадках з існуючими симптомами або відповідним анамнезом, не тільки для того, щоб мати можливість лікувати їх належним чином, але й для того, щоб не викликати ятрогенну ОАС через неправильне лікування, наприклад, протипоказаних екстракцій або ретракцій нижньої щелепи.

Останні удосконалення у відповідних методах діагностики та лікування, таких як CBCT візуалізація, удосконалена полісомнографія, а також протрузійні шини, традиційне та хірургічне розширення верхньої щелепи/висування нижньої щелепи та вправи для язика допомогли збільшити відсоток успіху та важливість цієї галузі в стоматології. Мета даної лекції – розглянути основні ролі у профілактиці, діагностиці та лікуванні ОАС та проаналізувати сучасні дані.

Лекція
Тема:  Діагностика периферичного артеріального тонусу (ПАТ) та обструктивного апное сну у стоматології
Анонс:
Ймовірно, однією з недооцінених проблем загального здоров'я дитини та дорослої людини є неправильне дихання. Як функціональні ортодонти, ми намагаємося передати своє здивування в оцінці розвитку обличчя дитини, яка дихає ротом. Як медики, ми не перестаємо дивуватися тому, як інші загальні проблеми зі здоров'ям лікуються за допомогою ліків і без оцінки обструктивного апное сну (СОАС). Ми направляли наших пацієнтів до інших центрів та фахівців для правильної діагностики дихання, але до сьогодні вона була дуже складною і недоступною для більшості стоматологів. Останні дослідження свідчать, що системи периферичного артеріального тонусу (ПАТ) є надійним неінвазивним методом діагностики обструктивного апное сну. У цій лекції показано, як легко будь-який стоматолог може почати оцінювати своїх пацієнтів та як інтерпретувати результати.

Лекція
Тема:  Дихальні шляхи і прикус. Чи ортодонт лікує дихання?
- Комплексне лікування пацієнтів з захворюваннями ЛОР органів;
- Вплив патологій ЛОР органів на формування зубощелепної системи;
- Тандем ортодонт-ЛОР: хто за що відповідає, і яка роль кожного в нормалізації функції дихання і не тільки;
- Планування ортодонтичного лікування з прицілом на нормалізацію функції дихання;
- Збільшення об’єму дихальних шляхів шляхом скелетної корекції прикусу.